dissabte, 4 de març del 2017

Refem un vell moble de calaixos



Es tracta d’un malmès moble de calaixos, conegut popularment a la nostra zona com un “taquilló” que, després de moltes hores de feina, es pot dir que ha canviat força, de l’abans a l’estat actual hi ha un gir radical.

He començat fent-li una neteja a fons, he extret tots els petits elements de ferro, poms i panys i he realitzat el tractament dels mateixos.
 
He llençat totes les parts de fusta trencades o degradades. He posat noves tapes al darrera del moble i també al fons de tots els calaixos. He afinat tot el moble i després amb una massilla barreja de pols mineral i un producte mata corcs he tapat els forats i altres imperfeccions i ho he tornat a polir.

Després he iniciat el procés de pintat amb una primera capa blanca d’imprimació que ha servit per donar duresa al moble. Tot seguit he aplicat al moblet una capa de plàstic de color blau, menys la part de sobre. Ho he afinat tot fent sortit el blanc de dessota.

Els plafons de les flors els he pintat amb plàstic blanc i fregat perquè només quedés blanc el fons. Després he resseguit amb to ocre els plafonets i també els rebaixats de les potes verticals.
 

A la fusta de sobre he donat tocs d’ocre amb un pinzell ampla, fent la forma d’X i  tot seguit he aplicat una pàtina de to marró. Un cop sec, nou polit del sobre però suau. Després he fet petits esquitxos blaus amb una pintura plàstica molt líquida,  tot mig difuminat i secat amb un assecador.


 







 
Després una mica més de pàtina diluïda i finalment he aplicat, a tot el moble, dues capes de vernís setinat acrílic a l’aigua.







1 comentari: